ligging

 

Ligging

Ons chalet in de Savoie (1050 km van Utrecht) staat in het gehucht Les Chavannes du Milieu; Rue du Village 214. Het ligt tussen de bergen, 400 m boven het dal van de Maurienne, aan de rand van het bos, tussen de bomen. Les Chavannes du Milieu maakt deel uit van de gemeente Les Chavannes en Maurienne, gelegen naast La Chambre.

De onderste verdieping van het chalet, 70 vierkante meter, wordt verhuurd als vakantiehuis. Het vakantiehuis heeft een eigen ingang en een eigen tuin met tuinstoelen. De auto kan pal naast de voordeur geparkeerd worden. Vanuit het vakantiehuis heb je een prachtig uitzicht op de bergketen Belledonne aan de overkant van het dal. Door de grote hoeveelheid eigen grond en het aangrenzende bos ervaar je op deze plek een zee van rust en ruimte.

Het huis is goed te bereiken met de trein (TGV tot St. Jean de Maurienne, daarna TER naar La Chambre), de auto (autoroute A43 tot 10 km van de deur; afslag Epierre of La Chambre) en per vliegtuig (Chambéry met Transavia vanuit Amsterdam (alleen in de winter) Grenoble-Isère met Transavia vanuit Rotterdam; Genève met Easyjet vanaf Schiphol).

Les Chavannes ligt zuidelijker dan Lyon. Het klimaat wordt beïnvloed door de Middellandse zee. Het weer is er dan ook vaak beter dan in Nederland. (Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.)

Kijk voor een indruk naar de foto’s in het album.