zomer

 

Zomer

In de nabije omgeving van het huis zijn er veel mogelijkheden om (berg)sporten te beoefenen (wandelen en kletteren, paardrijden, parapente, zweefvliegen). Ook wielrenners kunnen hun hart ophalen. In de zomer zijn er verschillende passentochten te rijden over de Col de la Madeleine (2000 m), de Col du Glandon (1900 m), Col de la Croix de Fer (2100 m) en de Col du Galibier (2700 m). Ook door het dal zijn er fietstochten te maken.

Een belangrijke attractie in de zomer (begin tot eind juli) is de Tour de France, die bijna elk jaar het dal met zijn cols aandoet.

Natuurlijk kunnen er ook met de auto mooie passentochten gereden worden, zoals heen over de col de l’Iseran (2700 m) aan het eind van het dal en terug over de col de la Madeleine. Of over de col du Glandon naar Alpe d’Huez en terug over de col du Galibier.

Als de familie er is, kan er gebruik gemaakt worden van het zwembad. In het bos is een klimtuin voor kinderen aangelegd.
Beneden in het dal kan ’s zomers, onder toezicht van een badmeester, in het meer gezwommen worden.

Er liggen verschillende interessante kleine stadjes in de buurt zoals St. Jean de Maurienne, Valloire en Bonneval sur Arc. Iets verder weg liggen grote steden als Albertville (45 km, met middeleeuws dorp Gonflans) en Chambery (55 km). Ook zijn er mooie uitstapjes te maken naar steden als Annecy (80 km), Chamonix (110 km, met de Mont-Blanc) en Turijn (150 km).

Bijzondere zomeractiviteiten: een 11-daagse bergwandeling rondom de Mont-Blanc onder ervaren leiding.

Kijk voor zomerimpressies in het album.